Elring prezentuje nowe katalogi dla samochodów osobowych i pojazdów użytkowych

03.08.2018

Od wielu lat marka „Elring – Das Original” o bogatej tradycji jest synonimem najwyższej jakości, bezpieczeństwa, serwisu, szybkiej dostępności oraz niezawodności. Elring jest partnerem serwisowym w dziedzinie profesjonalnych napraw silnika i oferuje szeroki, zorientowany na potrzeby rynku asortyment zestawów uszczelniających, uszczelek, części serwisowych oraz mas uszczelniających.

Tradycyjnie Elring zapewnia również swoim klientom z sektora dystrybucji oraz warsztatów szeroką ofertę dostosowanych do potrzeb, przejrzystych mediów informacyjnych – jak na przykład katalog główny dla działów samochodów osobowych oraz pojazdów użytkowych. Również nowe wydanie oferuje doskonały przegląd całego asortyment części zamiennych firmy Elring. Jak zwykle czytelnicy mogą szybko odnaleźć to, czego potrzebują dzięki przejrzystemu układowi według marek pojazdów.

„Nasz nowy katalog obejmuje ponad 8000 różnych części zamiennych. Nasz asortyment jest dostosowany do aktualnej sytuacji na rynku i oferuje specjalistom duży wybór produktów, szczególne w zakresie uszczelnień”, wyjaśnia Mario Rauch, dyrektor ds. marketingu technicznego.

Zainteresowani klienci mogą szybko i łatwo uzyskać egzemplarze katalogu głównego. Na stronie internetowej Elring (www.elring.pl) w dziale usług dostępny jest odpowiedni formularz zamówienia – wystarczy kliknąć, wybrać i wypełnić. Kilka dni później katalog zostanie dostarczony pocztą. Oczywiście katalogi można również bezpośrednio wygenerować i pobrać w postaci pliku PDF.

Firma Elring znów rozszerzyła swoje portfolio, dlatego nowy katalog obejmuje również różnych nowych producentów pojazdów. „Na przykład w sektorze samochodów osobowych dostępne są takie modele, jak Changan, Chery, Volkswagen FAW, Volkswagen SVW i Audi FAW. Jeśli chodzi o pojazdy użytkowe, oferujemy teraz także Hino, Mitsubishi, Daedong i New Holland”, wyjaśnia Rauch.

Ofertę uzupełniają różne nowe rysunki rozstrzelone. W katalogu znalazły się, między innymi, DAF MAX13, Iveco Cursor 9, Iveco Cursor 11, MAN D2676LF, MAN D3876 LF, OM934, OM936, Tector 4,5, Tector 5.9, Tector 6.7.

O firmie Elring

Sukces marki „Elring – Das Original” wynika z innowacyjności i kompetencji w zakresie wyposażenia fabrycznego firmy ElringKlinger AG. Jest to popularny na całym świecie partner w dziedzinie rozwoju oraz kluczowy dostawca uszczelnień głowicy cylindra oraz uszczelnień specjalnych, modułów obudowy z tworzywa sztucznego oraz elementów osłon do silników, przekładni, układów wydechowych i podwozia. Ponadto portfolio grupy ElringKlinger uzupełniają komponenty do baterii litowo-jonowych oraz ogniw paliwowych, a także systemy oczyszczania spalin i produkty z wysokowydajnego tworzywa sztucznego PTFE. Ponad 9900 pracowników w 45 lokalizacjach na całym świecie gwarantuje przedsiębiorstwu pozycję lidera technologii.

Marka części zamiennych Elring oferuje wszystko w jednym: jakość wyposażenia fabrycznego, bezpieczeństwo funkcjonowania oraz sprawny, kompleksowy serwis.

Są to, na przykład, szkolenia sprzedażowe i techniczne, informacje serwisowe, rysunki rozstrzelone do samochodów ciężarowych i transporterów, comiesięczny newsletter obejmujący tematy związane z uszczelnieniami do silnika, innowacyjne filmy montażowe i wiele więcej. Partnerzy dystrybucji, warsztaty i ich klienci na całym świecie mają dobre doświadczenia z oryginalnymi produktami Elring. Zaliczają się do nich, poza uszczelnianiami głowicy cylindrów i uszczelnieniami pomocniczymi, również promieniowe uszczelki pierścieniowe wału i uszczelniacze trzonka zaworu, masy uszczelniające, śruby mocujące głowicę cylindra, a także kompletne zestawy uszczelniające.

Kontakt dla prasy
Peter Renz