Automechanika 2018

25.07.2018

Treningowy samochód ciężarowy Elring i serwis online głównymi atrakcjami targów Automechanika

Dettingen/Erms, 16 lipca 2018 r. +++ Firma Elring zaprezentuje swoje produkty z zakresu serwisu i oryginalnych części samochodowych na targach Automechanika, które w tym roku przebiegają pod hasłem „Wiodąca technologia – wiodący serwis”. Wydarzenie odbędzie się w dniach 11–15 września 2018 r. we Frankfurcie nad Menem. Firmę Elring będzie można znaleźć w hali numer 4 przy stoisku E11.

Nowym elementem koncepcji serwisowej firmy Elring jest treningowy samochód ciężarowy. Wykorzystuje się go przede wszystkim jako pojazd szkoleniowy. „Dzięki niemu trafiamy bezpośrednio do naszych klientów, a także na międzynarodowe targi motoryzacyjne. W pojeździe wbudowany jest na stałe silnik pokazowy, co pozwala na przeprowadzanie różnych szkoleń w trakcie imprez. Chcemy być blisko naszych klientów – tak często, jak tylko to jest możliwe”, mówi Dirk Willers, wiceprezes działu Aftermarket.

Kontakt online pomiędzy firmą Elring i jej klientami rozwija się coraz lepiej. Akademia Elring stale się rozrasta. Jej najnowszym sukcesem jest wprowadzenie webinarów w „wirtualnych salach lekcyjnych” umożliwiających transmisję szkoleń na żywo prowadzonych przez trenera firmy Elring. Kolejnym osiągnięciem firmy jest rozszerzenie oferty szkoleń dostępnych na miejscu oraz imprez rodzaju „Train the Trainer”. Obecnie firma podejmuje dodatkowe środki służące ułatwieniu serwisu online. Od dawna funkcjonuje na Facebooku, YouTube i Twitterze. Teraz rozpocznie również korzystanie z komunikatora WeChat, który zyskał dużą popularność przede wszystkim w Azji.
„WeChat pomaga nam pozostać w kontakcie z naszymi klientami w Chinach. Mamy nadzieję, że w nadchodzących latach osiągniemy jeszcze wyższą pozycję na rynku. Robimy wszystko, by udało nam się osiągnąć ten cel”, oświadcza Dirk Willers.
Podczas tegorocznej edycji targów we Frankfurcie odbędzie się również sesja zdjęciowa, na której zostanie sfotografowane stoisko firmy Elring.

Samochód pokazowy przykładem oryginalnych części motoryzacyjnych
Wystawiony na targach samochód pokazowy został skonstruowany z oryginalnych części motoryzacyjnych firmy ElringKlinger, macierzystego koncernu Elring. W szerokim portfolio firmy znajdują się pakiety ogniw paliwowych i systemów akumulatorowych oraz nowoczesne silniki spalinowe. Oprócz uszczelnień głowicy cylindrów zapewniających ochronę silnika przed gazem palnym, czynnikiem chłodzącym i olejem na targach zostaną również zaprezentowane uszczelnienia specjalne, systemy ekranowania regulujące zarządzanie termiczne i akustyczne, płyty sterujące skrzyni biegów i wiele innych.

Elring na targach Automechanika 2018 – hala 4, stoisko E11

Kontakt dla prasy