ElringKlinger przyznaje firmie Langer tytuł Dostawcy roku 2019

Spółka ElringKlinger AG przyznała firmie Langer GmbH & Co. KG tytuł Dostawcy roku 2019 w sektorze komponentów. Po ubiegłorocznej wygranej firma Langer dokonała tego po raz drugi z rzędu. Wręczenie nagrody miało miejsce w siedzibie firmy Langer.

Już od 2012 r. firma Langer zaopatruje ElringKlinger w elementy wtryskowe z tworzywa, używane przez dostawcę branży motoryzacyjnej z Dettingen/Erms do produkcji lekkich elementów konstrukcyjnych. W ostatnich latach ElringKlinger stał się jednym z najważniejszych klientów przedsiębiorstwa z Illmensee. Obecnie dziesięć oddziałów grupy ElringKlinger na świecie jest zaopatrywanych w komponenty Langer.

ElringKlinger współpracuje z ponad 2000 dostawców. Aby zapewnić ich systematyczną ocenę, koncern zdefiniował różne kryteria, odpowiednio je sklasyfikował i w oparciu o nie stworzył model scoringowy. „Do najważniejszych wymagań stawianych przez nas dostawcom zaliczają się doskonałe wyniki pod względem jakości, terminowości, technologii i serwisu. Rzecz jasna pewną rolę nadal odgrywa również cena”, stwierdził Bernd Weckenmann, wiceprezes ds. zakupów w ElringKlinger AG.

Doskonałe wyniki

Osiągnięcia zwycięzcy znów były przekonujące: Łącznie firma Langer uzyskała rating dostawcy na poziomie 90%. „Przyjrzeliśmy się dokładnie naszym dostawcom oraz ich niezawodności i jakości. Stwierdziliśmy przy tym, że firma Langer po raz kolejny zasłużenie zajmuje pierwsze miejsce”, dodał Weckenmann, wręczając nagrodę. Ponadto zwrócił uwagę obecnych na fakt, że spółka ElringKlinger po raz pierwszy przyznała swoją nagrodę dla dostawców tej samej firmie drugi rok z rzędu.

Tym bardziej ucieszyło to Ralfa Dolla, prezesa Langer GmbH & Co. KG, który podziękował swojej ekipie za wykonaną pracę: „Ta nagroda jest dowodem na zaangażowanie każdego z Was, jak i całego zespołu”. Jednocześnie zwrócił się do ElringKlinger, dziękując za okazane zaufanie. „Nagroda ta motywuje nas do starań, aby zdobyć ją po raz trzeci z rzędu”, kontynuuje Doll.