Wcześniejsze przedłużenie umowy z Reinerem Drewsem, dyrektorem ds. produkcji

Rada Nadzorcza przedłużyła wcześniej umowę członka Zarządu Reinera Drewsa o pięć lat, do końca marca 2026 r. Reiner Drews jest członkiem Zarządu ElringKlinger AG od 1 kwietnia 2018 r., gdzie odpowiada za obszar produkcji.

Dettingen/Erms (Niemcy), 15 czerwca 2020 +++ Na posiedzeniu w maju 2020 r. Rada Nadzorcza spółki ElringKlinger AG dokonała wcześniejszego przedłużenia umowy członka Zarządu Reinera Drewsa o pięć lat do 31 marca 2026 r. Dotychczasowy mandat trwa jeszcze do 31 marca 2021 r.

„Cieszymy się mogąc kontynuować niezwykle udaną współpracę z Reinerem Drewsem” – oto, jak decyzję gremium komentuje przewodniczący Rady Nadzorczej Klaus Eberhardt. „Jego umiejętności w zakresie przedsiębiorczości oraz długoletnie doświadczenie w sektorze produkcji stanowią dużą zaletę dla ElringKlinger, a także wzmacniają poczucie bezpieczeństwa i zaufanie do koncernu wśród pracowników, dostawców i klientów”.

Reiner Drews jest członkiem Zarządu ElringKlinger AG od 1 kwietnia 2018 r. Odpowiada tam za działy przedsiębiorstwa związane z produkcją, zakłady w Niemczech i obszar zapewnienia jakości. Wcześniej przez 12 lat pełnił w koncernie funkcję kierownika obszaru biznesowego.